16:52 14.11.2020

Глава української "Біофарма Плазма" заявив про перше в світі завершення клінічних випробувань імуноглобуліну проти COVID-19

2 хв читати
Глава української "Біофарма Плазма" заявив про перше в світі завершення клінічних випробувань імуноглобуліну проти COVID-19

Біофармацевтична компанія "Біофарма Плазма" (Біла Церква, Київська обл.) завершила клінічні випробування препарату від COVID-19 "Біовен" (імуноглобулін) на основі плазми, повідомив керівник і співвласник компанії Костянтин Єфименко в суботу в Facebook.

"Сьогодні триває 18 клінічних досліджень імуноглобуліну в світі..., проте "Біофарма" – перша компанія, яка почала клінічні дослідження, і перша, яка їх завершила. Вчора "Біовен" внесли до протоколу лікування COVID-19", – написав Єфименко, подякувавши МОЗ України за підтримку в проведенні дослідження.

Співвласник "Біофарми" уточнив, що клінічні дослідження розпочались у травні: "рандомізовані 66 пацієнтів з важким перебігом хвороби, до дослідження залучено 9 баз. Дослідження завершено в жовтні". За його словами, використання "Біовен" у комплексі терапії пневмонії, викликаної SARS-CoV-2, COVID-19 порівняно зі стандартною терапією, дає змогу досягти статистично достовірних переваг за такими параметрами. Зокрема, це скорочення летальності вчетверо - з 23,6% до 6,25%; скорочення середнього часу до настання покарщення з 9 до 5 днів і скорочення часу потреби в госпіталізації в умовах стаціонару на 3-5 днів.

"Біофарма" продовжує роботу зі створення гіперімунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини", – зазначив Єфименко.

Згідно з інформацією на сайті clinicaltrials.gov Національної медичної бібліотеки США, всього в Україні ведеться 6 клінічних досліджень у сфері боротьби проти COVID-19, з яких статус "завершене" тільки у "Біовена". Результати дослідження, яке проводилося спільно зі львівським та Вінницьким медуніверситетами, на цьому ресурсі поки що відсутні, проте зазначено, що в ньому було 76 учасників. Вони порівну ділилися за групами, одна з яких отримувала базову терапію з "Біовеном", а друга – тільки базову терапію.

Дослідження проводилися на базі семи лікарень в Івано-Франківську, Білій Церкві, Львові, Одесі, Тернополі, Вінниці, Луцьку та двох – у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА