10:46 09.06.2020

МОЗ централізовано не закуповувало тест-систем "Укргентеху" - Степанов

2 хв читати
МОЗ централізовано не закуповувало тест-систем "Укргентеху" - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України не закуповувало централізовано тест-систем для діагностики коронавірусу українського виробника ТОВ "Укргентех", повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Міністерство охорони здоров'я не закуповувало централізовано цих тест-систем. Наразі використовують те, що було закуплено, скажімо так, за рахунок благодійних фондів та передано до Міністерства охорони здоров'я, а потім розподілено між лабораторіями", - сказав він.

За словами міністра, лабораторні центри самостійно закуповуватимуть тест-системи.

"Нині закупівлю тест-систем здійснюватимуть у децентралізованому вигляді, тобто безпосередньо лабораторії закуповуватимуть ці тест-системи. Відповідним рішенням уряду виділено кошти на боротьбу з COVID-19, з яких 308 млн йде безпосередньо на лабцентри. На ці кошти буде закуплено додаткове обладнання, реагенти і, зокрема, тест-системи. Попередньо ми розраховуємо, що закупівлю тест систем буде здійснено на суму 190-200 млн грн. Які вони будуть - "Укргентех" або інші - вирішуватимуть лабораторії залежно від цінового показника, якості та підтвердження всіх документів", - сказав він.

Степанов зазначив, що "Укргентех" зареєстрував тест-системи відповідно до затвердженого порядку, але, як і будь-який виробник, несе відповідальність за їх використання, зокрема і кримінальну.

"В Україні схвалено загальний порядок, який стосується будь-якої тест-системи, у який спосіб її реєструють. Перед тим, як її може бути зареєстровано, вона має пройти перевірку у відповідних референс-лабораторіях. Після цього готується пакет документів і передається на реєстрацію до Держлікслужби, а потім після перевірки реєструється як медвиріб і може бути використаний на ринку України. Після реєстрації, перед початком використання будь-яка лабораторія має провести так звану валідацію тест-систем - коли порівнюють із наявними тест-системами. Крім "Укргентеху", у нас цю процедуру проходять ще два виробники. Після проходження цих процедур вони теж виходитимуть на ринок", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА