16:06 05.02.2020

Тест-системи для діагностики нового коронавірусу поставлено в Україну - МОЗ

2 хв читати
Тест-системи для діагностики нового коронавірусу поставлено в Україну - МОЗ

Тест-системи для діагностики нового коронавірусу перебувають на митному кордоні України, повідомив гендиректор директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Андрій Скіпальський на прес-конференції в Києві в середу.

"Тест-систем, які вже поставили в Україну, достатньо для дослідження 25-30 випадків. Водночас є домовленості із Всесвітньою організацією охорони здоров'я щодо додаткового постачання тест-систем найближчим часом, що збільшить цю кількість удвічі або втричі", - сказав він.

"Реагенти у складі тест-системи дадуть змогу проводити лабораторну діагностику нового коронавірусу на сучасному рівні. Набори розроблені в Німеччині з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення цього виду коронавірусу", - йдеться в повідомленні прес-служби Центру громадського здоров'я (ЦГЗ).

Крім того, Скіпальський зазначив, що "в 11 випадках пацієнтів, у яких були підозри на коронавірус, захворювання не підтвердилося, ще двоє перебувають на діагностиці".

Він також наголосив, що громадяни України після евакуації з міста Уханя провінції Хубей перебуватимуть в ізоляції протягом інкубаційного періоду. Точної дати евакуації поки що немає.

"Заклади, де перебувають ці громадяни на умовному карантині, визначить Міністерство охорони здоров'я", - додав Скіпальський.

За його словами, МОЗ і Центр громадського здоров'я завершують формування потреби медзакладів у засобах індивідуального захисту та гігієни, ці розрахунки стануть основою для запиту МОЗ та інших органів влади до резервного фонду щодо виділення додаткових коштів у разі потреби.

ЦГЗ також повідомив, що МОЗ провело селекторну нараду з керівниками обласних департаментів охорони здоров'я та зустріч із виробниками хірургічних масок і їх постачальниками, під час якої було наголошено на проблемі дефіциту масок в аптечних мережах за наявності їх на складах постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА