13:06 17.10.2018

Кабмін забезпечив пацієнтам можливість безоплатної вакцинації у приватних клініках

2 хв читати
Кабмін забезпечив пацієнтам можливість безоплатної вакцинації у приватних клініках

Кабінет Міністрів України забезпечив пацієнтам можливість безоплатно вакцинуватися відповідно до календаря щеплень у приватних закладах охорони здоров'я первинної ланки, а також у лікарів, котрі працюють як фізособи-підприємці.

Відповідний проект постанови про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення, було затверджено на засіданні уряду в середу.

"Раніше закуплені бюджетним коштом вакцини були доступні тільки для українців, які йшли в комунальні заклади охорони здоров'я первинної ланки. Ми в новій постанові створюємо механізм розподілу та перерозподілу "державних" вакцин серед усіх (форм власності - ІФ) медзакладів", - сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час засідання уряду в середу.

Крім того, відповідно до календаря щеплень, імунобіологічними препаратами, закупленими бюджетним коштом, будуть також забезпечені пологові будинки незалежно від форми власності.

Прийнятий проект постанови також вносить зміни до механізму перерозподілу бюджетних коштів, призначених на закупівлю ліків і медвиробів. Як зазначила в. о. міністра, це дасть змогу вже у 2018 році перерозподілити близько 1 млрд грн заощаджених міжнародними організаціями коштів, спрямувавши їх на додаткову закупівлю препаратів за найменш забезпеченими програмами.

"Ми завжди місяцями очікуємо від областей узгодження на зменшення їх потреби. Тепер це відбуватиметься протягом п'яти робочих днів з мовчазної згоди: немає зауважень від областей - ми можемо переспрямовувати кошти на найменш забезпечені програми", - зазначила У.Супрун.

Крім того, згідно з затвердженим документом, лікарські засоби та вироби медпризначення, які закуповуються коштами бюджету, обласні департаменти охорони здоров'я мають розподіляти між медичними закладами протягом трьох робочих днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА