14:48 04.07.2018

Діти в таборі на Київщині отруїлися простроченим йогуртом

3 хв читати
Діти в таборі на Київщині отруїлися простроченим йогуртом

Діти, які отруїлися в дитячому оздоровчому закладі санаторного типу "Славутич" (с.Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області), отримали від тренерів йогурт, термін зберігання якого саме добіг кінця, продукт перед видачею зберігався без дотримання належного температурного режиму.

Як повідомив в середу відділ взаємодії з громадськістю та ЗМІ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Дерпродспоживслужби), за результатами санітарно-епідеміологічного розслідування встановлено, що станом на 2 липня в закладі перебували 226 дітей. Серед них у супроводі трьох тренерів - 26 дітей з Києва та Київської області, які відвідують ДЮСШ Дерюгіних.

"З'ясувалося, що 30.06.2018, згідно з меню, 226 дітям закладу на полуденок видали йогурти з наповнювачем "Злаки" із лактулозою місцевого виробника, термін споживання яких закінчувався 01.07.2018. (...) Під час епідрозслідування встановлено, що 30.06.2018 тренери вилучили у вихованців 26 йогуртів, виданих на полуденок, і зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму в своїх кімнатах і повернули дітям для вживання через добу", - наголошується в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що 12 хворих дітей є членами однієї групи (вихованці ДЮСШ). Станом на 3 липня погіршення стану здоров'я дітей з інших груп не реєструвалося.

Слід зазначити, що всі діти харчувалися в одній їдальні.

Крім того, у Держпродспоживслужбі повідомили, що станом на 3 липня одна дитина з попереднім діагнозом "енцефаліт" перебуває у важкому стані в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", ще 11 у задовільному стані: з них 10 дітей батьки забрали додому, одна дитина залишається в ізоляторі табору.

У свою чергу, завідувач відділенням інтенсивної терапії гострих інтоксикацій "Охматдиту" Олександр Урін в середу повідомив журналістам, що стан цієї дівчинки стабільно важкий, вона перебуває на апараті штучної вентиляції.

"У неї на цьому етапі поліорганна недостатність - це ураження кількох органів і систем. Це вкрай важкий стан. Вона у комі... На тлі апаратного лікування є невелика стабілізація стану, що дає нам надію", - розповів він.

О.Урін наголосив, що батьки дівчинки не дозволили озвучувати подробиці про її діагноз і самопочуття.

Водночас на сайті Міністерства охорони здоров'я в середу з'явилося повідомлення про ситуацію з отруєнням дітей у таборі "Славутич", в якому зазначено, що стан дитини, госпіталізованої до лікарні "Охматдит", стабільно важкий і не пов'язаний з отруєнням.

Як повідомлялося, в приватному дитячому таборі "Славутич" 11 дітей звернулися по медичну допомогу з розладом травлення, ще одна дівчинка - у реанімації в стані коми.

За фактом масового отруєння дітей прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

У прокуратурі також зазначили, що у виробництві господарських судів розглядаються справи за позовами прокуратури Київської області щодо повернення майна дитячого табору "Славутич" у державну власність. Прокуратура області встановила, що товвриство, яке орендує державне майно, незаконно здійснило його реконструкцію і безпідставно оформило право власності на дитячий табір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА