17:24 20.06.2018

НСЗУ оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами первинної медичної допомоги наприкінці липня - Петренко

2 хв читати
НСЗУ оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами первинної медичної допомоги наприкінці липня - Петренко

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оголосить "другу хвилю" укладання угод з медичними закладами "первинної" медичної допомоги в кінці липня, повідомив глава НСЗУ Олег Петренко.

"В кінці липня ми оголосимо другу хвилю долучення медичних заклад до НСЗУ, до 15 серпня мають бути укладені угоди з другою хвилею медзакладів", - сказав він, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

О. Петренко зазначив, що в другу хвилю договору з НСЗУ може укласти більше половини всіх наявних медзакладів "первинної медичної допомоги".

Він також повідомив, що до середини липня медзаклади, які вже уклали договори з НСЗУ, вже отримають на свої відкриті в банках рахунки перші гроші, згідно з новим принципом оплати.

О. Петренко також повідомив, що наразі на територіях, де медзаклади уклали договори з НСЗУ, проживає 8 млн осіб, з яких декларації з лікарями первинної меддопомоги уклало понад 2 млн осіб.

У системі електронної охорони здоров'я eHealth уже зареєстровано понад 20 тис. лікарів первинної медичної допомоги, що становить близько 90% від усіх лікарів "первинки".

Крім того, НСЗУ отримала 22 заявки від приватних медичних закладів.

О. Петренка нагадав, що з 2019 року всі медзаклади первинної медичної допомоги будуть фінансуватися через договори з НСЗУ, а фінансування через субвенцію на первинну медичну допомогу припиниться.

"У нас є півроку "домашньої роботи" для місцевої влади, НСЗУ, МОЗ. Підготуватися до переходу на нові принципи фінансування можна, це підтвердили медзаклади, які пройшли це в стислі терміни", - сказав він.

Як повідомлялося, за підсумками "першої хвилі" підписання договорів з НСЗУ 149 закладів первинної медичної допомоги в 22 областях з 1 липня почнуть працювати за новою системою фінансування. Ці заклади охоплюють близько 20% населення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА