11:26 07.06.2018

Лінчевський залишиться заступником міністра охорони здоров'я, - Шурма

2 хв читати
Лінчевський залишиться заступником міністра охорони здоров'я, - Шурма

Член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ігор Шурма (фракція "Опозиційний блок") стверджує, що ухвалено рішення про те, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський залишиться на цій посаді.

"Інформація з надр Кабінету Міністрів: після "домовленостей" прийнято рішення. Лінчевський невинний і залишається на посаді", - написав І.Шурма на Facebook-сторінці у четвер.

За його словами, цікаво "послухати і подивитися на цирк і комедію", які будуть відбуватися в 12.00 під час засідання дисциплінарної комісії Кабміну.

Як повідомлялося, 4 травня у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів із пропозицією звільнити з посади заступника міністра охорони здоров'я О.Лінчевського. Ініціатором документа (№8425) виступив нардеп Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка").

Раніше того ж дня кілька парламентських фракцій заявили про неприпустимість заяв О.Лінчевського щодо лікування онкохворих за кордоном і зажадав його відставки. Йшлося, зокрема, про деякі фрази зі стенограми його відповідей на запитання щодо ефективності програми лікування українських громадян за кордоном під час представлення звіту Рахункової палати про результати аудиту цієї програми за 2016-2017 роки.

Сам О.Лінчевський заявив про перекручування в ЗМІ і соцмережах його зауважень з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном і наголосив, що його слова були вирвані з контексту. За його словами, одним із закидів до МОЗ з боку Рахункової палати було неефективне використання коштів: 25% пацієнтів, що їдуть на лікування за кордон, згодом вмирають. "Наша позиція ... незалежно від біології захворювання, від тяжкості захворювання, навіть якщо запропоноване лікування може лише полегшити захворювання або продовжити життя, навіть якщо біологічно це неможливо, необхідно використовувати всі шанси, кожну найменшу надію", - уточнив заступник міністра.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що комісія з питань вищого корпусу державної служби 7 червня розгляне дисциплінарне провадження щодо О.Лінчевського в зв'язку з його висловлюваннями про лікування онкохворих громадян України за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА