11:06 26.05.2018

НСЗУ оголосила "першу хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги

2 хв читати
НСЗУ оголосила "першу хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оголосила "першу хвилю" укладення договорів з закладами первинної медичної допомоги за програмою державних гарантій медобслуговування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я, тепер медзаклади первинного рівня зможуть подавати в НСЗУ заявки на укладення таких договорів.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті НСЗУ, термін подачі заявок про укладення договорів закінчується о 16:00 1 червня 2018 року.

Заявки, надіслані пізніше розглядатися не будуть.

Укладення договору з НСЗУ дасть змогу медичному закладу первинного рівня з 1 липня отримувати фінансування за новим механізмом.

Медичний заклад, який хоче отримувати плату за медпослуги з 1 липня має укласти договір з НСЗУ не пізніше ніж 5 червня 2018 року або не пізніше 15 серпня. Реформа набуває чинності з 1 жовтня.

Для укладення договору з медичним закладом він має відповідати низці вимог НСЗУ, зокрема, бути підключеним до електронної системи охорони здоров'я, оснащеним відповідно до вимог табеля оснащення, мати ліцензію на господарську діяльність з медичної практики.

Медичний заклад може укласти договір з НСЗУ тільки за умови, що всі інші заклади первинної допомоги міста, району або ОТГ (в межах одного бюджету) також підписали договір.

Новий механізм передбачає, що НСЗУ буде оплачувати послуги установ з надання первинної допомоги за принципом капітації, тобто медичний заклад одержуватиме встановлену суму за кожного пацієнта, незалежно від того, чи звертається той по медичні послуги. Капітація оплачується із загальних податків з держбюджету.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти. Так для дитини віком до 5 років – коефіцієнт 4, для дітей від 6 до 17 років коефіцієнт становить 2,2 – 814 грн, для дорослих від 18 до 39 років – коефіцієнт 1, для дорослих від 40 до 64 років – коефіцієнт 1,2 (444 грн), а для людей старше 65 років – коефіцієнт 2 (740 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА