13:57 11.05.2018

55 учнів та 4 працівників школи в Черкасах, які відчули нездужання під час лінійки 8 травня, залишаються в лікарнях

2 хв читати
55 учнів та 4 працівників школи в Черкасах, які відчули нездужання під час лінійки 8 травня, залишаються в лікарнях

 Станом на п'ятницю в медустановах Черкас залишаються 55 учнів і четверо працівників середньої освітньої школи №8, госпіталізованих 8 травня під час шкільної лінійки з нудотою, запамороченням, головним болем, повідомляють у ГУ Держслужби України з НС у Черкаській області.

"Зараз у Черкаській обласній дитячій лікарні перебувають 55 учнів. У відділенні інтенсивної терапії немає жодного потерпілого, стан усіх дітей оцінюють як задовільний. Загальні симптоми захворювання, з яким до лікувального закладу надійшли діти і дорослі: нудота, запаморочення, головний біль. Крім дітей, з аналогічними симптомами до Черкаської обласної лікарні госпіталізували чотирьох дорослих (трьох вчителів та одного технічного працівника)", - написав у п'ятницю в своїй сторінці в соцмережі Facebook помічник начальника ГУ ДСНС Країна в області Костянтин Проценко.

Він нагадав, що НП сталася 8 травня під час шкільної лінійки в загальноосвітній школі №8 м.Черкаси, вул.Смілянська, 88/2, коли постраждалі почали втрачати свідомість, відчували нудоту. Адміністрація школи організувала евакуацію учнів за межі будівлі школи. Загалом на заході було 424 учня і 26 вчителів.

К.Проценко поінформував, що фахівці хіміко-радіологічної лабораторії Управління ДСНС України в Черкаській області на території школи провели заміри повітря і ґрунту на вміст небезпечних хімічних речовин. "Перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично - допустимої концентрації не виявлено (аміак - 0 мг/м3; хлор - 0 мг/м3, сірководень - 0 мг/м3, горючі гази - 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі - 20, 9% (за норми - від 19 до 23%) ", - повідомив він.

За даними помічника начальника ГУ ДСНС України в області, лабораторія Держпродспоживслужби м.Черкаси взяла проби повітря, води з системи централізованого водопостачання школи і бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин.

"За результатами досліджень атмосферного повітря на вміст фенолу, формальдегіду, сірководню, оксиду вуглецю, діоксиду азоту, аміаку перевищень гранично допустимих максимально разових концентрацій не виявлено", - зазначив він.

Крім цього, у навчальних класах і виробничих приміщеннях школи проведені вимірювання потужності гамма-випромінювання і бета-забруднення поверхонь, за результатами яких перевищення нормативних рівнів також не виявлено. Лабораторні дослідження за іншими показниками тривають.

"Промислова лабораторія ВАТ "Азот" провела перевірку на вміст оксидів азоту і вуглецю, а також аміаку. Перевищень більш ГДК (гранично допустимої концентрації - ІФ) не виявлено", - повідомив К.Проценко.

Підрозділ Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби провів хімічну розвідку приміщень і прилеглої території ЗОШ №8 на утримання бойових отруйних речовин і хімічно небезпечних речовин. "За результатами обстеження перевищень граничних рівнів не виявлено", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА