16:22 22.02.2021

"Укравтодор" створить акціонерне товариство для управління інвестиціями

2 хв читати
"Укравтодор" створить акціонерне товариство для управління інвестиціями

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує створити у своїй структурі фінансову установу для управління інвестиціями - державний фонд у вигляді акціонерного товариства, повідомив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Планується, що фонд формуватиме статутний капітал через випуск інфраструктурних облігацій, створюватиме спільні підприємства й залучатиме інституційних інвесторів.

"Ми створимо акціонерне товариство в структурі "Укравтодору". Воно займатиметься залученням довгострокового фінансування. Держава в статутний фонд цієї організації інвестує частину коштів у вигляді ОВДП", - сказав він на всеукраїнському форумі "Україна 30. Інфраструктура" в понеділок.

За словами Кубракова, Державний дорожній фонд не забезпечує повним обсягом потребу фінансування для нового будівництва, оновлення та утримання мережі доріг. Серед доступних джерел додаткового фінансування - впровадження плати за проїзд для транзитних вантажівок, державно-приватні партнерства, кредитні кошти під державні гарантії.

"З минулого року "Укравтодор" почав залучати кошти під державні гарантії, однак великі проекти потребують дешевих довгострокових кредитів, яких в Україні поки що немає. За результатами попередніх консультацій з урядом, Офісом президента і профільними комітетами Верховної Ради ми обрали механізм довгострокового фінансування під інфраструктурні облігації", - зазначає Кубраков.

"Ми готуємося, щоб цього року розпочати такий проект", - сказав він під час виступу.

В "Укравтодорі" також зазначили, що стартовий капітал цього АТ становитиме майже $3 млрд. Як інституційні інвестори можуть виступити суверенні фонди або міжнародні фінансові установи.

"Укравтодор" ставить перед собою завдання перевести АТ під юрисдикцію Міжнародного інвестиційного арбітражу, забезпечити корпоративне управління й впровадити антикорупційні запобіжники, які розробляють у рамках спільного проекту "Укравтодору" і ЄБРР", - розповіли в агентстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА