19:27 19.11.2020

Грузія стимулюватиме іноземних інвесторів грантами

2 хв читати
Грузія стимулюватиме іноземних інвесторів грантами

Уряд Грузії ухвалив рішення запустити новий механізм підтримки інвестиційних проектів, що передбачає матеріальне стимулювання компаній з іноземним капіталом.

"Якщо іноземна компанія інвестує в Грузії не менше 10 млн ларі і працевлаштує не менше 150 людей, то уряд виділить їй грант розміром 1 млн ларі (понад $ 300 тис.)", - повідомила міністр економіки та сталого розвитку Грузії Натія Турнава на брифінгу в четвер після засідання уряду.

При цьому вона зазначила, що дана програма стосується компаній іноземним капіталом, які мають намір відкрити в Грузії нові виробництва або перенести сюди свої підприємства з інших країн.

За словами міністра, основною метою програми, насамперед, є працевлаштування, навчання та перепідготовка місцевих кадрів, оскільки нестача кваліфікованих кадрів є однією з проблем, яку називають іноземні інвестори.

Уряд розраховує залучити інвестиції в такі галузі, як переробна промисловість, електроніка, виробництво транспортних засобів та їх запчастин, машинобудування, логістика та складське господарство, ремонт і техобслуговування літаків, тощо.

"Це ті галузі, де ми будемо створювати нові робочі місця за рахунок залучення іноземних інвесторів. Звичайно, це (грант у 1 млн ларі) додатковий компонент, який буде працювати позитивно в контексті привабливого інвестиційного середовища, що містить безліч інших складових, таких, як низькі податки, (...) прозорі процедури (...)", - сказала Турнава.

Як повідомлялося, в січні-червні 2020 року в економіку Грузії було вкладено $ 409,6 млн прямих іноземних інвестицій, що на 25,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У 2019 обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Грузії збільшився на 0,3% порівняно з попереднім роком - до $ 1 млрд 310,8 млн (7,4% ВВП).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА