20:50 01.06.2022

Байден оголосив про постачання Україні РСЗВ HIMARS

2 хв читати
Байден оголосив про постачання Україні РСЗВ HIMARS

Президент США Джозеф Байден офіційно оголосив про постачання Україні допомоги американських реактивних систем залпового вогню HIMARS.

"Сьогодні я оголошую про новий важливий пакет допомоги в сфері безпеки, щоб надати своєчасну та необхідну допомогу українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, схваленому за переважної двопартійної підтримки Конгресу США, Сполучені Штати зможуть продовжувати постачати Україні більше зброї, яку вони так ефективно використовують для відбиття атак Росії. Цей новий пакет озброює їх новими можливостями та передовим озброєнням, зокрема HIMARS з боєприпасами для поля бою, для захисту своєї території від наступу росіян", - йдеться в заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому в середу.

За словами президента США, українці "продовжують надихати світ своєю мужністю та рішучістю, мужньо борючись, щоб захистити свою країну та свою демократію від російської агресії".

"Сполучені Штати підтримуватимуть наших українських партнерів і продовжуватимуть надавати Україні зброю та техніку для самооборони… Ми продовжуватимемо лідирувати у світі, надаючи історичну допомогу Україні в її боротьбі за свободу", - наголошується в заяві.

Зокрема, згідно із заявою Міністерства оборони США, Україна отримає 1000 джавелінів та 50 командно-пускових установок, 6 тис. одиниць протитанкової зброї, 15 тис. 155-мм артилерійських снарядів, чотири вертольоти Мі-17 та 15 тактичних машин.

"Наразі Сполучені Штати виділили Україні близько $5,3 млрд допомоги в сфері безпеки від моменту приходу до влади адміністрації Байдена, зокрема близько $4,6 млрд з початку непровокованого вторгнення Росії 24 лютого. З 2014 року Сполучені Штати виділили понад $7,3 млрд на надання допомоги у гарантуванні безпеки України. Сполучені Штати також продовжують працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб визначити та надати Україні можливості для задоволення її мінливих вимог на полі бою", - наголосили у відомстві.

Раніше американські ЗМІ повідомляли з посиланням на високопосадовця адміністрації США, що вартість нового пакета допомоги оцінюється в $700 млн.

За даними ЗМІ, новий пакет допомоги Україні включатиме боєприпаси для HIMARS, здатні вести вогонь на відстань приблизно 80 км.

Крім того, новий пакет допомоги, як повідомляв співрозмовник журналістів, включатиме радари повітряного спостереження, протитанкові ракети Javelin, протитанкову зброю, артилерійські снаряди, гелікоптери, тактичні транспортні засоби та запасні частини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА