19:48 26.04.2022

Російські війська продовжують спроби оточити українські війська на сході України – Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Російські війська продовжують спроби оточити українські війська на сході України – Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжують здійснювати наступальну операцію у Східній операційній зоні з метою оточення та розгрому угруповання Об'єднаних сил, встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями та забезпечення сухопутного коридору з окупованим Кримом, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

"Противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури", - наголошується в повідомленні у фейсбуці.

На Слобожанському напрямку російські угруповання зі складу підрозділів 6 загальновійськової армії Західного військового округу, берегових військ Балтійського та Північного флотів продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати його.

На Ізюмському напрямку частини та підрозділи противника зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій, 68-го армійського корпусу та повітряно-десантних військ за підтримки артилерії здійснюють наступ у напрямку населеного пункту Барвінкове. З метою розвідки позицій наших військ ворог продовжує застосовувати БПЛА.

"У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області російські окупанти продовжують утримувати польові табори для відновлення боєздатності й підготовки підрозділів. За наявною інформацією, в безпосередній близькості до державного кордону України в цій області перебувають до п’яти батальйонних тактичних груп противника", - зазначили в Генштабі.

На Донецькому напрямку російські війська ведуть активні дії на всій лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджуються на взятті під контроль Рубіжного, Попасної та Мар'їнки.

На Сєвєродонецькому напрямку, в рамках перегрупування військ, у напрямку Кремінної окупанти перемістили до танкового батальйону зі складу частин 90танкової дивізії, а також понтонно-мостовий підрозділ зі складу 12 окремої інженерної бригади Центрального військового округу.

Для розвитку наступу в напрямку населеного пункту Лиман противник здійснює нарощування угруповання військ.

Російські загарбники не припиняють артилерійських обстрілів і авіаційних ударів по Маріуполю. Триває блокування підрозділів наших військ у районі заводу "Азовсталь".

На Південнобузькому та Таврійському напрямках ворог продовжує утримувати зайнятий рубіж, на окремих напрямках безуспішно намагається покращити тактичне положення, вдосконалює інженерне обладнання своїх позицій. Здійснює обстріли позицій військ ЗСУ.

На території Придністровського регіону Республіки Молдова підрозділи оперативної групи російських військ приведено в бойову готовність "Повна", силові структури переведено на посилений режим несення служби.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках визначені підрозділи збройних сил Республіки Білорусь виконують завдання щодо посилення охорони ділянки українсько-білоруського кордону.

"Українські захисники та захисниці тримають оборону та продовжують методично завдавати втрат російським окупантам", - резюмували в Генштабі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА