07:29 26.04.2022

Противник намагається встановити повний контроль над Донецькою і Луганською областями та забезпечити коридор між територіями та окупованим Кримом

2 хв читати
Противник намагається встановити повний контроль над Донецькою і Луганською областями та забезпечити коридор між територіями та окупованим Кримом

Агресор продовжує наступальні дії з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та забезпечення сухопутного коридору між територіями та окупованим Кримом, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у Фейсбуці.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ворог наступальних рухів не проводив.

На Слобожанському напрямку противник продовжує часткове блокування міста Харкова та здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. Загарбники намагаються проводити наступ у напрямку населеного пункту Заводи. Тривають бойові дії.

На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти здійснюють вогневий вплив на позиції українських військ із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню на всій лінії зіткнення.

На Сєвєродонецькому напрямку ведуться бойові дії поблизу населеного пункту Рубіжне.

На Попаснянському напрямку ворог намагається оволодіти Попасною, тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку агресор намагається вести наступальні дії, але не має успіху.

На Курахівському напрямку ворог безуспішно здійснював наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка.

На Запорізькому напрямку ворог продовжує бої та наступальні бойові дії у напрямку населеного пункту Трудолюбівка.

Агресор продовжує завдавати масованого вогневого впливу та блокувати українські підрозділи в районі заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

На Південнобузькому напрямку противник здійснює поодинокі обстріли українських підрозділів, зафіксовано розвідувальну активність у районі адміністративного кордону Миколаївської області.

"У районі населеного пункту Велика Олександрівка Херсонської області захисники України знищили склад з боєприпасами та велику кількість особового складу ворога (понад 70 осіб убито). Точна кількість загиблих уточнюється. Також підрозділи окупантів зазнали втрат в особовому складі в районі населених пунктів Новодмитрівка та Білоусове - повідомляють у Генштабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

Польща збільшить кількість військ на кордоні з Білоруссю - Міноборони

Зеленський обговорив із президентом Мозамбіку участь у Саміті миру та постачання українського продовольства до країн Африки

Нацполіція затримала лідерів і учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів

Єрмак обговорив із Салліваном посилення української ППО та підготовку Саміту миру

ВР має намір заборонити евакуацію авто під час війни

Суд засудив жителя м. Корсуня-Шевченківського до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

У Дніпропетровській області атаковано інфраструктурний об'єкт, сталося займання - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА