07:40 02.04.2022

США оголосили про надання Україні додатково $300 млн військової допомоги

1 хв читати
США оголосили про надання Україні додатково $300 млн військової допомоги

Міністерство оборони США повідомило Конгрес про додаткові заходи щодо надання допомоги Україні в рамках фінансового пакета під назвою "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), повідомив прессекретар американського Міноборони Джон Кірбі.

"Через USAI міністерство оборони надасть до $300 млн допомоги в сфері безпеки, щоб зміцнити здатність України до самозахисту", - йдеться у заяві.

Кірбі зазначив, що "це рішення підкреслює непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України".

На $300 млн США планують поставити Україні, зокрема, ракетні системи з лазерним наведенням, безпілотні літальні апарати Switchblade та Puma, засоби ППО, броньовані транспортні засоби, боєприпаси малого та великого калібру, прилади нічного бачення, системи зв'язку, кулемети, медикаменти.

З часу приходу до влади адміністрації президента Джо Байдена, США вже виділили Україні понад $2,3 млрд "на допомогу в сфері безпеки", зокрема понад $1,6 млрд - з початку повномасштабного вторгнення РФ, заявив Кірбі.

Він наголосив: "Сполучені Штати також продовжують працювати зі своїми союзниками та партнерами над виявленням та наданням українцям додаткових можливостей".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА