16:31 15.03.2022

Полтавська область у квітні засіє усі заплановані 1,4 млн га - голова ОВА

2 хв читати

Аграрії Полтавської області у квітні планують засіяти всі 1,4 млн га площ, запланованих до посівної кампанії 2022 року, при цьому стан 250 тис. га раніше посіяної озимої пшениці перебуває у задовільному та хорошому стані.

Про старт посівної кампанії в регіоні та підгодівлі озимини, що проводиться, повідомляється на сайті Полтавської обласної військової адміністрації у вівторок.

"Ми готуємося до початку посівної кампанії. Жодних обмежень руху техніки, персоналу, насіння й добрив; забезпечення пальним; бронювання від призову механізаторів й інших працівників, залучених до посівної; жодних вилучень сільгосптехніки, задіяної до робіт - на все це можуть розраховувати аграрії. Завдання номер один - засіяти всі поля Полтавщини, а їх у нас 1,4 млн га", - наводить відомство слова свого голови Дмитра Луніна.

За даними ОВА, у Полтавській області 250 тис. га засіяні озимою пшеницею, яка перебуває у задовільному та хорошому стані.

"Влада зробить усе для того, щоб посівна відбулася в максимальних масштабах. Уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії. Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат. У Полтавській області для координації посівної створюємо спеціальний штаб при обласній військовій адміністрації. Кожному аграрію, кожному фермеру обласна влада підставить плече", - підсумував Лунін.

Як повідомлялося, для забезпечення посівної малі та середні агровиробники з обігом до EUR20 млн на рік у період воєнного стану зможуть отримати безпроцентний кредит на шість місяців до 50 млн грн під держгарантію на 80% від його суми.

За оцінками Мінагрополітики, загальна потреба у коштах на проведення посівної становить приблизно 100 млрд грн.

Міністр агрополітики Роман Лещенко заявив цього тижня, що потреби українських аграріїв до посівної-2022 забезпечені на 84%, зокрема у засобах захисту рослин (ЗЗР) - на 55%, насіннєвому матеріалі - на 78%. Найкритичніша нестача палива для с/г техніки, але ситуація вже вирішується на рівні перших осіб держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА