12:13 04.03.2022

РФ зазнає значних втрат в Україні на всіх напрямках, але намагається оточити Одесу, - секретар РНБО

2 хв читати

Російські окупанти станом на дев'ятий день війни зазнають значних втрат на всіх операційних напрямках в Україні - Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському та в зоні проведення Операції об'єднаних сил, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Українські військові та сили ТРО на сьогодні перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів оточення міст Київ, Харків і виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей. Гарячим залишається Південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси", - написав Данілов у Facebook у п'ятницю.

За його словами, російське окупаційне командування вже використало щонайменше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

"Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації та оновлення, ворог завдає інтенсивних авіаційних і ракетно-артилерійських ударів по військових і цивільних об'єктах. Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російські терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС. Усе це - наслідок неспроможності Кремля досягти своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування путіним методів неприховано терористичних", - наголосив секретар РНБО.

Він зазначив, що окупанти використовують санітарні автомобілі з символікою Червоного хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; переодягаються в українську військову форму, обстрілюють мирні міста та села. "Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається дедалі швидше і невідворотніше. Українське військо готове до відсічі окупантові та його знищення, хоч би де він був!", - наголосив Данілов.

Джерело: https://www.facebook.com/danilov.oleksiy/posts/1384487468632166

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА