21:28 25.10.2021

Молдова уклала з польською PGNiG контракт на пробну закупівлю 1 млн кубометрів газу

2 хв читати
Молдова уклала з польською PGNiG контракт на пробну закупівлю 1 млн кубометрів газу

Контракт на пробну закупівлю 1 млн кубометрів газу підписаний між молдавською держкомпанією Energocom і польською PGNiG, повідомила прес-служба уряду Молдови.

"Уряд Республіки Молдова повідомляє, що сьогодні, 25 жовтня 2021 року, було підписано контракт на пробну закупівлю одного мільйона кубометрів природного газу між державною компанією Energocom і польською компанією PGNiG. Це перша покупка газу з альтернативних джерел в історії Молдови", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, під час тендеру, який був оголошений минулої п'ятниці, компанія Energocom отримала сім пропозицій.

"Придбання цього газу проводиться для перевірки можливості імпорту газу з альтернативних джерел і для врівноваження низького тиску в системі подачі природного газу", - поінформували в уряді.

Згідно з повідомленням, кабінет міністрів Молдови "веде переговори з Російською Федерацією і "Газпромом" (MOEX: GAZP) стосовно підписання довгострокової угоди про постачання природного газу". "В умовах зниження тиску в національній розподільній мережі закупівля з альтернативних джерел дозволяє зберегти поставки природного газу споживачам", - зазначили в уряді.

Прес-служба не повідомляє ціну угоди з польською PGNiG, але зазначає, що "тариф, який платять громадяни за природний газ, залишається незмінним".

Партнером PGNiG Supply & Trading з пробного постачання буде американсько-українська ERU Group. Поставка буде здійснена на молдовсько-українському кордоні.

"Група PGNiG глибоко віддана принципу енергетичної солідарності, який ми сприймаємо як необхідну умову для належного функціонування газового ринку в Європейському Союзі і сусідніх країнах. Керуючись цим принципом, ми вирішили взяти участь у тендері, метою якого була термінова поставка газу в Молдову, яка мала проблеми з поставками з Росії", - наводить PGNiG у релізі слова свого CEO Павла Маєвського.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА