11:33 30.09.2021

Арахамія запросив підписні листи для зняття Разумкова з посади голови Ради, повідомляє сам спікер

2 хв читати
Арахамія запросив підписні листи для зняття Разумкова з посади голови Ради, повідомляє сам спікер

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запросив підписні листи для зняття Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради, повідомив сам спікер.

"Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Одразу розписав документ на Апарат Верховної Ради. Як і обіцяв, з процесом не зволікатиму. Сьогодні колеги отримають підписні листи. Продуктивної роботи у Трускавці!" - написав Разумков на своїй сторінці у Facebook.

До своєї публікації в соцмережі він прикріпив фотокопію відповідного звернення Арахамії. У ньому наголошується, що голову Верховної Ради можуть відкликати з посади відповідно до статті 76 Регламенту, зокрема, у зв'язку з його незадовільною роботою або через інші обставини, які виключають можливість виконання ним службових обов'язків.

"Відповідно до частини першої ст. 76 закону України "Про Регламент Верховної Ради", голова Верховної Ради може бути у будь-який час відкликаний з посади Верховною Радою на його прохання, а також може бути відкликаний у зв'язку з незадовільною його роботою на цій посади, зокрема в разі відсторонення від проведення пленарних засідань три і більше разів протягом однієї чергової сесії Верховної Ради, або за іншими обставинами, що унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків. Дострокове припинення депутатських повноважень головою Верховної Ради має наслідком припинення його повноважень як голови Верховної Ради", - йдеться в тексті звернення.

Пропозиції щодо відкликання спікера можуть вноситися до парламенту щонайменше третиною народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради з їхніми підписами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА