17:56 21.05.2021

Країни Балтії планують разом купити системи залпового вогню великої дальності

1 хв читати
Країни Балтії планують разом купити системи залпового вогню великої дальності

Міністри оборони трьох країн Балтії, які зустрілися у п'ятницю на авіабазі ВПС Литви в Шяуляї, обговорили можливу співпрацю в майбутньому при купівлі систем залпового вогню великої дальності, повідомляє агентство BNS.

"Це міг би бути довгостроковий новий проект розвитку спільних регіональних сил Балтійських країн", - сказав литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Як зазначено в повідомленні Міністерства оборони Литви, цей проект перебуває у стадії оцінки.

Анушаускас, міністр оборони Естонії Каале Лаанет і глава оборонного відомства Латвії Артіс Пабрікс домовилися координувати дії країн Балтії напередодні російсько-білоруських навчань "Захід-2021", а також закликали Москву та Мінськ забезпечити прозорість цих маневрів.

Крім того, сторони під час обговорення спільних проектів вітали важливий прорив у справі посилення потужностей спостереження на Балтиці.

"Нарешті ми досягли того, щоб наші системи були погоджені, й тепер ми можемо обмінюватися даними. Це розширює можливості спостереження за морем і створює прекрасні умови для раннього попередження про ймовірну загрозу", - наголосив Анушаускас.

Міністри також домовилися координувати дії на підтримку зусиль України домагатися євроатлантичної інтеграції.

Гості з міністерств оборони Латвії та Естонії відвідали авіабазу в Шяуляї, а також батальйон протиповітряної оборони, де мали можливість оглянути придбаний збройними силами Литви пересувний зенітний ракетний комплекс NASAMS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА