08:48 19.02.2021

США відкликали вимогу про відновлення санкцій щодо Ірану

1 хв читати
США відкликали вимогу про відновлення санкцій щодо Ірану

Виконувач обов'язки постпреда США при ООН Річард Міллс повідомив членів Радбезу ООН, що Сполучені Штати відкликають вимогу про відновлення режиму санкцій проти Ірану, повідомив на брифінгу представник американського держдепу.

"В. о. представника США при ООН посол Міллс надав сьогодні листа постпредові Сполученого Королівства при Організації Об'єднаних Націй, котрий головує в Радбезі в лютому, в якому змінено позицію попередньої адміністрації з питання відновлення санкцій РБ ООН щодо Ірану", - заявив він.

За словами дипломата, США таким чином підтверджують, що резолюція 2231 Ради Безпеки ООН залишається активною. Він зазначив, що листа було направлено всім членам РБ ООН і він "набув чинності".

У серпні 2020 держсекретар колишньої адміністрації США Майк Помпео намагався ініціювати в Радбезі процедуру відновлення антиіранських санкцій, скасованих резолюцією РБ ООН 2231 після угоди з іранського атому (СВПД). Помпео в листі на ім'я голови РБ ООН мотивував свою пропозицію порушенням Іраном умов угоди, яку самі Сполучені Штати покинули в 2018 році.

Відкликання пропозиції про санкції збіглося зі згодою Вашингтона на пропозицію ЄС взяти участь у зустрічі з Іраном з питань відновлення СВПД у повному обсязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА