19:40 15.02.2021

У США циркулюють схожі з "британським штамом" сім мутацій COVID-19

2 хв читати
У США циркулюють схожі з "британським штамом" сім мутацій COVID-19

У Сполучених Штатах виявили сім варіантів вірусу COVID-19, які можуть містити мутації, аналогічні "британському штаму", йдеться в дослідженні, опублікованому порталом Medrxiv.

Згідно з дослідженням, на території США виявили сім раніше невідомих варіантів COVID-19 у пацієнтів, які, як вважається, з'явилися всередині країни, а не були ввезені з-за кордону.

Крім того, у дослідженні наголошується, що у деяких варіантів коронавірусу також виявлені мутації в тій самій частині генів, яка визначає, яким чином вірус потрапляє в людські клітини. Дослідники припустили, що це може вказувати на те, що "американські штами" також можуть швидше поширюватися, як і "британський штам".

Однак визначити, наскільки широко вони розповсюдилися в США, поки неможливо, зазначає The New York Times, яка опублікувала результати дослідження. Також ще не встановлено, в якій частині країни вони вперше виникли.

У грудні і січні в Великій Британії спостерігався масовий сплеск нових випадків COVID-19, пов'язаний із поширенням нового, вкрай заразного штаму вірусу. Британська влада розгорнула масштабну програму вакцинації і на минулих вихідних заявила, що кожен четвертий дорослий у Великій Британії зараз вакцинований.

Директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенськи заявила в січні, що "британський варіант" був виявлений у 26 штатах США.

З початку пандемії в США заразилися коронавірусом понад 28 млн осіб, понад 497 тис. померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА