11:42 14.02.2021

Археологи виявили в Єгипті, імовірно, найдавнішу пивоварню у світі

1 хв читати
Археологи виявили в Єгипті, імовірно, найдавнішу пивоварню у світі

Група американських і єгипетських археологів відкопала на території Абідоса (стародавнього міста Єгипту, нині - археологічної зони) пивоварню, яка, вірогідно, є найдавнішим із подібних виявлених об'єктів, повідомило агентство Associated Press (AP).

За словами генсека Служби старожитностей Єгипту Мустафи Вазірі, пивоварня, схоже, належить до часів фараона Нармера - засновника I династії Раннього царства, який правив наприкінці XXXII ст. до н.е.

Археологи виявили вісім приміщень, кожне - 20 м в довжину і 2,5 м в ширину. У кожному знаходилося приблизно по 40 глиняних резервуарів, у яких виготовляли пиво.

Один із керівників археологічної команди заявив, що, найвірогідніше, продукт, який одержували в цій пивоварні, використовувався в ритуальних цілях на церемоніях керівної еліти. Так, із середини IV тисячоліття до н.е. Абідос був важливим релігійним центром Стародавнього Єгипту і одним із головних місць вшанування бога Осіріса.

AP відзначає, що припущення про існування в цьому районі пивоварні вперше висловлювали британські археологи в 1900-х роках, проте тоді вченим не вдалося визначити її місце розташування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА