11:58 11.02.2021

Понад 40% українців підтримують рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK

2 хв читати
Понад 40% українців підтримують рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK

43% опитаних українців підтримують указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 5 до 7 лютого.

Згідно з даними дослідження, відповідаючи на запитання, чи підтримуєте ви рішення президента та Ради національної безпеки і оборони про заборону трансляції трьох телеканалів, 43% відповіли, що підтримують, не підтримують - 40,3% опитаних. Так, на заході та в центрі більше тих, хто підтримує рішення, а на півдні, сході та Донбасі більше тих, хто не підтримує рішення.

Найбільше підтримують виборці "Євросолідарності", "Слуги народу" та "Сили і честі", найменше - "ОПЗЖ". Виборці "Батьківщини" мають змішані думки.

При цьому 34,6% респондентів вважають, що заборона - необхідний крок для захисту держави, у той час як 40,8%, навпаки, вважають цей крок помилковим, який призводить до обмежень прав людини. На заході та в центрі переважно переважає підтримка, на півдні, сході та Донбасі більше тих, хто вважає такий крок помилкою.

Так, найбільше підтримують заборону телеканалів виборці "Євросолідарності" та "Сили і честі". Серед виборців "Слуги народу" 47,3% підтримують такий крок, а 32,6% вважають помилкою. Серед виборців "Батьківщини" 38,8% підтримують такий крок, а 32,8% вважають помилкою. Водночас серед виборців "ОПЗЖ" 79,7% вважають крок помилкою, а 5% підтримують.

Водночас серед тих, хто має "невизначену позицію", 36% вважають крок помилкою, а 26,2% підтримують.

Всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2005 респондентів, що мешкають в усіх регіонах України (крім АР Крим).

У рамках опитування проводився експеримент, згідно з яким половині випадково відібраних респондентів ставилося одне запитання, іншій половині - друге запитання. На кожне запитання у результаті відповідали приблизно 1000 респондентів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки майже 1000 респондентів (із ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, 3% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА