08:45 11.02.2021

Провідні філантропи США в 2020р збільшили пожертвування в 1,6 раза - до $ 24,7 млрд

1 хв читати
Провідні філантропи США в 2020р збільшили пожертвування в 1,6 раза - до $ 24,7 млрд

Топ-50 благодійників США у 2020 році передали некомерційним організаціям $ 24,7 млрд, йдеться в щорічному дослідженні газети Chronicle of Philanthropy.

Це в 1,6 раза більше показника за попередній рік, що складав $ 15,8 млрд.

Безпрецедентні труднощі, пов'язані з пандемією COVID-19, спонукали давно відомих філантропів збільшити пожертви, а також привели до поповнення лав благодійників новими іменами. Вони вклали значні суми в боротьбу з поширенням нової коронавірусної інфекції і з її економічними наслідками, а також у боротьбу з расовою дискримінацією та забрудненням атмосфери, зазначає MarketWatch.

Традиційно до найбільших філантропів США увійшли Майк Блумберг, засновник компанії Microsoft Corp. Білл Гейтс і його дружина Мелінда, новими обличчями стали Маккензі Скот (колишня дружина глави Amazon.com Inc. Джеффа Безоса), головний виконавчий директор Twitter Inc. Джек Дорсі і "зірка" баскетболу Майкл Джордан.

Найбільшим благодійником став Безос, який вклав $ 10 млрд в Bezos Earth Fund, який опікується питаннями екології. На другому місці опинилася його екс-дружина, яка за чотири місяці розподілила понад $ 4 млрд серед 384 груп у всій країні, включно з християнськими організаціями.

До п'ятірку найбільших філантропів входять також колишній мер Нью-Йорка і власник агентства Bloomberg Майкл Блумберг, співзасновник Nike Inc. Філ Найт і його дружина Пенелопа, глава Twitter Дорсі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА