19:48 05.02.2021

Пішохідний міст Кличка, кампус Unit.City і "Рошен Плаза" увійшли до списку номінантів на архітектурну премію ЄС

1 хв читати
Пішохідний міст Кличка, кампус Unit.City і "Рошен Плаза" увійшли до списку номінантів на архітектурну премію ЄС

Тринадцять українських архітектурних проектів номіновані на премію Європейського Союзу 2022 року у сфері сучасної архітектури імені Міс ван дер Рое, зазначено в повідомленні на сайті конкурсу.

Згідно з ним, перший список номінантів охоплює 449 проектів у період із жовтня-2018 до жовтня-2020. Другий список охоплюватиме проекти, реалізовані в період із листопада-2020 до квітня-2021 року.

Серед українських архітектурних проектів, які увійшли до першого списку номінантів, сім розташовані в Києві, три - у Львові, два - у Харкові, один - у Дніпропетровській області.

Серед столичних проектів: пішохідно-велосипедний міст між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" (студія Project Systems), кампус B12 в інноваційному парку Unit.City (A. Pashenko Creative Architectual Workshop і KAN Development), "Рошен Плаза" на Деміївській площі (AER, InSitu, Buro-O, maass), "Гімназія А+" у складі житлового комплексу "Комфорт Таун" (Archimatika, Svoya Studio), РК Tetris Hall (A. Pashenko Creative Architectual Workshop), проект реконструкції Спаського бастіону та церковної площі (AER), виставковий павільйон "Куб" музею Революції гідності (Urban Curators і Єгор Штефан).

До списку також увійшли проекти готелю Bankhotel, меморіалу Героїв Небесної сотні та креативної міжнародної школи у Львові, стоматологічної клініки і кінного клубу VG Horse Club у Харкові, а також дитячого садка в смт Обухівці Дніпропетровської області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА