17:22 04.02.2021

Правоохоронці опрацьовують кілька версій причин пожежі в запорізькій лікарні, зокрема підпал - поліція

2 хв читати

Правоохоронці опрацьовують кілька версій причин пожежі в Запорізькій обласній інфекційній лікарні, версію підпалу не виключають, повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Наразі слідство розглядає кілька версій причини пожежі, серед яких можливі порушення пожежної безпеки, техніки безпеки під час роботи з обладнанням, а також несправність медичного обладнання. Не виключається і версія підпалу", - йдеться в повідомленні на сайті поліції.

Зазначається, що призначено експертизи, за результатами яких поліція спільно з ДСНС встановлять причини трагедії.

На місці трагедії працює слідчо-оперативна група. Поліція розпочала слідчі дії в кримінальному провадженні за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Як повідомлялося, у ніч із 3 на 4 лютого внаслідок пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя загинули чотири людини. За всіма ознаками пожежу кваліфіковано як надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

За цим фактом поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловили співчуття рідним і близьким чотирьох осіб, які загинули внаслідок пожежі в Запорізькій інфекційній лікарні, а також повідомили, що направили до Запоріжжя міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Головлікар обласної інфекційної клінічної лікарні Запоріжжя Володимир Шинкаренко заявив, що причиною пожежі в одному з боксів відділень реанімації було загоряння медичного обладнання, повідомляє місцеве інтернет-видання "061.ua".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА