07:09 04.02.2021

Справу про можливе порушення прав дітей з дитбудинку на зйомках фільму "Дау" в Харкові закрито за відсутності складу злочину

2 хв читати
Справу про можливе порушення прав дітей з дитбудинку на зйомках фільму "Дау" в Харкові закрито за відсутності складу злочину

Кримінальне провадження, відкрите у зв'язку з можливим порушенням прав і свобод дітей з дитбудинку, здійснених під час зйомок у Харкові фільму "Дау. Дегенерація" російського режисера Іллі Хржановського, закрито.

"На підставі зібраних під час досудового розслідування беззаперечних доказів працівники поліції зробили висновок, що в діях осіб, які займалися організацією та проведенням зйомок фільму "ДАУ. Дегенерація" за участю малолітніх дітей у Харкові, відсутні ознаки кримінальних правопорушень", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

В інформації зазначається, що поліцейські допитали директора Харківського дитячого будинку, вихованці якого брали участь у зйомках, медсестер, які супроводжували немовлят, інших працівників установи, а також представників творчої групи, які працювали над створенням фільму. На підставі зібраних даних слідчі дійшли висновку, що в "Дау. Дегенерація", немає пропаганди культу насильства і жорстокості. Тому було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі ст.110, п.2 ч.1 ст.284 (відсутність події кримінального правопорушення) Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомлялося, в квітні 2020 року уповноважений з прав дітей Микола Кулеба повідомив, що звернувся в поліцію у зв'язку з використанням малюків при зйомках сцен насильства у фільмі "Дау. Дегенерація".

"У мережі з'явилася інформація і кадри з використання дітей в зйомках фільму "Дау. Дегенерація". Додам зображення для розуміння того, в яких жахливих кадрах взяли участь діти. За отриманою попередньою інформацією в зйомках використовували дітей з дитбудинку. На кадрах - діти. Це діти, для яких участь у таких зйомках може бути травмою на все життя! ... Достовірність цих фактів, а також те, хто дозволив використання дітей повинна розслідувати поліція, до якої я вже звернувся із відповідним запитом", - написав Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

Ювенальні прокурори прокуратури Харківської області зареєстрували кримінальні провадження у ч.2 ст.127 (катування), ч.3 ст.300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства) КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні було доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в Харківській області під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів прокуратури області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсоні кількість постраждалих унаслідок авіаудару зросла до 19 осіб - голова ДВА

За цей день нашим Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію в прикордонні Харківської області - Зеленський

У Дніпрі внаслідок падіння уламків збитої ракети загинули 2 людини, 1 поранено - голова ОВА

У Херсоні звернулася по допомогу ще одна постраждала внаслідок авіаудару - голова МВА

Кулеба: У центрі переговорів із Блінкеном була Харківська та Донецька області

У Вовчанську ЗСУ дають відсіч ворогу, продовжують прочісувати північно-західну околицю - Генштаб ЗСУ

Кількість постраждалих у Херсоні зросла до 17 осіб, троє у важкому стані - голова МВА

Ліхтенштейн візьме участь у Саміті миру та підтримав створення Реєстру збитків і спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України - Зеленський

У Миколаєві кількість постраждалих від ракетного удару збільшилася до 6 осіб - ДСНС

У Херсоні від авіаудару постраждали 7 осіб, серед них 15-річний підліток - Прокудін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА