12:59 03.02.2021

Разумков пояснив рішення утриматися під час голосування за санкції до телеканалів відсутністю додаткової інформації

1 хв читати
Разумков пояснив рішення утриматися під час голосування за санкції до телеканалів відсутністю додаткової інформації

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) утримався від голосування за впровадження санкцій проти телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne через відсутність додаткової інформації від відповідних органів із цього питання.

"Це питання було у форматі закритого опитування. Додаткової інформації від колег щодо цього питання я не чув, і для прийняття таких рішень я використовую закон про санкції. І друге питання: має бути виважена позиція і повна інформація від представників Служби безпеки України. Якщо така інформація є, то вона не може бути в закритому режимі, тому що і журналісти, і суспільство мають розуміти, який є фактаж", - сказав Разумков під час брифінгу в середу.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий Формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Нові комунікації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА