11:24 03.02.2021

"Тарифні протести" підтримують понад 90% українців - опитування

2 хв читати
"Тарифні протести" підтримують понад 90% українців - опитування

Акції протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги підтримують більше ніж 90% українців, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 27 січня до 1 лютого.

За даними дослідження, відповідаючи на запитання, як респонденти ставляться до акцій проти підвищення тарифів, 91,1% відповіли, що вони швидше або повністю їх підтримують. При цьому не підтримують - 6,3%, а 2,6% не змогли відповісти на запитання.

Водночас, згідно з опитуванням, 55,4% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки діючого уряду і формування нового Кабінету Міністрів. Не підтримують - 29,2%, а 15,4% не змогли відповісти на запитання.

60,7% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. Не підтримують - 27,7%, а 11,5% не змогли відповісти на запитання.

Крім того, 47,6% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки президента Зеленського і проведення позачергових виборів, не підтримують - 41,1%, а 11,4% не змогли відповісти на запитання.

Всеукраїнське опитування проводили методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ). Опитано 1 205 респондентів, які проживають у 86 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА