08:35 03.02.2021

Новий уряд Італії доручать сформувати екс-главі ЄЦБ Маріо Драгі

1 хв читати
Новий уряд Італії доручать сформувати екс-главі ЄЦБ Маріо Драгі

Президент Італії Серджіо Маттарелла, як очікується, проситиме колишнього голову Європейського Центробанку Маріо Драгі сформувати новий уряд країни, повідомляє BBC News. Прес-секретар президента підтвердив, що Маттарелла прийме Драгі вдень, 3 лютого.

У вівторок Маттарелла заявив, що країні потрібний неполітичний, повноцінний і активний уряд і висловив надію, що парламент підтримає новий кабінет. Єдиною альтернативою він назвав дострокові парламентські вибори, які він зараз вважає неможливими в умовах економічної кризи і пандемії.

У січні партія колишнього прем'єр-міністра Маттео Ренці "Жива Італія" вийшла з правлячої коаліції, позбавивши її підтримки парламентської більшості. 26 січня прем'єр Джузеппе Конте подав у відставку.

Після цього президент доручив спікеру Палати депутатів Роберто Фіко провести консультації щодо подолання розбіжностей і з'ясувати, чи можливе формування уряду, який підтримає стабільну більшість у парламенті. На початку лютого Фіко визнав, що йому не вдалося об'єднати коаліцію з лівих партій і руху "5 зірок".

"5 зірок" не підтримають уряд Маріо Драгі, заявив Reuters високопоставлене джерело в цьому русі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА