07:19 03.02.2021

США стурбовані вироком Навальному і закликають до його звільнення

2 хв читати
США стурбовані вироком Навальному і закликають до його звільнення

Сполучені Штати глибоко стурбовані вироком, винесеним російському опозиціонеру Олексію Навальному, йдеться в заяві держдепу, поширеній у вівторок.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням російської влади засудити опозиціонера Олексія Навального до двох років і восьми місяців тюремного ув'язнення, замінивши умовний термін тюремним ув'язненням", - йдеться в заяві відомства.

"Ми повторюємо наш заклик до російської влади негайно і без попередніх умов звільнити пана Навального, а також сотні інших громадян Росії, незаконно затриманих в останні тижні за те, що користувалися своїми правами, включно з правом на свободу вираження поглядів та мирні зібрання", - зазначається в ньому.

У ньому також наголошується, що "як і будь-який громадянин Росії, пан Навальний має права, закріплені в російській конституції". У Держдепі вважають судовий розгляд щодо "справи Навального "спробою" придушити політичний плюралізм".

Держдеп нагадує, що ЄСПЛ раніше зробив висновок, що засудження Навального в 2014 році, яке є підставою для нового вироку, було "незаконним і безпідставним" і "політично мотивованим".

Зі свого боку, представник Білого дому Джен Псакі на брифінгу повторила заяву держдепу. Також вона нагадала, що США проводять оцінку рішень влади Росії, які викликають у них занепокоєння, і незабаром визначать, як на них реагувати.

"Зараз триває оцінка, про яку ми вже оголошували минулого тижня, про низку дій з боку російської влади, які викликають у нас занепокоєння, включно з поводженням з Олексієм Навальним", - сказала Псакі.

"Зараз відбувається оцінка командою з національної безпеки, і коли вона буде завершена, ми визначимо, які кроки слід зробити", - додала вона.

Раніше суд у Москві скасував Навальному умовний термін, призначивши 3,5 роки колонії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА