07:09 03.02.2021

Припинено мовлення каналів 112, Newsone і ZIK

2 хв читати
Припинено мовлення каналів 112, Newsone і ZIK

Мовлення телеканалів 112, Newsone і ZIK припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах у ніч на 3 лютого після опублікування указу президента Володимира Зеленського про їх блокування.

Водночас онлайн-мовлення цих телеканалів триває на Youtube. Станом на 1.00 3 лютого трансляцію всіх трьох каналів дивилися 13,2 тис осіб.

Народний депутат Нестор Шуфрич заявив, що указ президента є незаконним, оскільки санкції можуть вводитися тільки проти іноземних юридичних і фізичних осіб.

Станом на грудень 2020 року середня частка каналів у панелі 18+ (міста понад 50 тис) ZIK - 1,29, Newsone - 1,03, 112 - 1,05.

Відповідно до закону "Про санкції", вони можуть застосовуватися з боку України щодо іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка перебуває під контролем іноземної юридичної особи або фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб'єктів, які здійснюють терористичну діяльність.

Підставами для застосування санкцій, серед іншого, є дії іноземної держави, іноземної юридичної або фізичної особи, інших суб'єктів, які складають реальні і\або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності, сприяють терористичній діяльності та\або порушують права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства і держави, призводять до окупації території, експропріації або обмеження прав власності, заподіяння майнових втрат, створення перешкод для сталого економічного розвитку, повноцінного використання громадянами України належних їм прав і свобод.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти народного депутата України з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака, а також восьми товариств з обмеженою відповідальністю строком на 5 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ і Варшава мають разом знайти спосіб протидіяти атакам РФ на газову інфраструктуру на заході України - Зеленський

В ООН засудили російські обстріли Херсона й Харківщини: мирні жителі не повинні бути мішенню

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА