19:03 02.02.2021

ЄС рішуче засудив військовий переворот у М'янмі

2 хв читати
ЄС рішуче засудив військовий переворот у М'янмі

Європейський союз рішуче засудив військовий переворот у М'янмі як неприйнятну спробу насильно перекреслити волю народу цієї країни.

"На загальних виборах 8 листопада 2020 року своєю високою явкою народ М'янми висловив тверду віру в демократичний процес. Ці вибори стали важливою віхою в переході до демократії в країні", - заявив у вівторок від імені ЄС його високий представник з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

"Будь-які твердження про порушення під час голосування мають бути врегульовані в рамках належних юридичних і адміністративних каналів, - наголосив він. - Насильницьке знехтування вибором народу М'янми незаконне, суперечить принципам демократії та відкидає країну назад".

Глава дипломатії ЄС нагадує, що ЄС був прибічником переходу М'янми до громадянської та демократичної системи, її мирного процесу й національного примирення, а також її всеосяжного соціально-економічного розвитку.

Він закликає військових негайно й без жодних умов звільнити президента, державного радника й усіх заарештованих, проявляти максимальну стриманість, відновити зв'язок і поважати права людини, свободу висловлювання думок, основні свободи та верховенство закону.

ЄС також закликає їх негайно скасувати надзвичайний стан, відновити цивільне правління, відкрити роботу новообраного парламенту та розпочати процес призначення президента, віце-президентів і нового уряду.

"Ми готові підтримати діалог з усіма ключовими зацікавленими сторонами, які хочуть сумлінно врегулювати ситуацію і повернутися до конституційного ладу", - йдеться в заяві.

ЄС очікує, що безпека громадян і М'янми, і штатів, які утворюють її, будуть гарантовані, та розгляне всі наявні в нього варіанти, щоб гарантувати торжество демократії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА