07:27 02.02.2021

Японія просить ЄС сприяння у забезпеченні стабільних поставок вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Японія просить ЄС сприяння у забезпеченні стабільних поставок вакцини проти COVID-19

Міністр закордонних справ Японії Тосиміцу Мотегі під час відеоконференції з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом попросив посприяти країні у забезпеченні стабільних поставок вакцин проти COVID-19, повідомляють місцеві ЗМІ.

Під час онлайн-зустрічі міністр закордонних справ Японії заявив, що не хоче, щоб рішення про контроль експорту вакцин вплинуло на заплановані поставки вакцин з країн ЄС до Японії.

Зі свого боку, Домбровскіс зазначив, що ЄС зробить усе можливе, щоб вакцини доставлялися до Японії безперебійно, як і обіцяно за контрактом з виробниками.

Тим часом міністр у справах адміністративної реформи Таро Коно, який за сумісництвом є міністром, відповідальним за вакцинацію від коронавірусної інфекції, заявив у вівторок, що обмеження ЄС на експорт вакцин вже впливають на поставки в країну.

Він зазначив, що обмеження на експорт можуть призвести до затримок в японській кампанії вакцинації.

Через тривале зростання випадків зараження на COVID-19, японський уряд має намір у вівторок продовжити надзвичайний стан для Токіо і ще 9 префектур на один місяць до 7 березня.

Прем'єр-міністр Есіхіде Суга прийме остаточне рішення після заслуховування групи експертів.

Серед префектур, на які буде поширено надзвичайний стан - Канагава, Тіба, Сайтама, Айті, Гіфу, Осака, Кіото, Хего і Фукуока. При цьому з початкового списку будуть видалені префектура Тотігі і Окінава.

В умовах надзвичайного стану людей закликають утриматися від непотрібних прогулянок, а ресторани та бари просять закриватися раніше. Бізнесу пропонується перейти на дистанційну роботу, а відвідуваність великих заходів обмежена.

Токіо повідомило в понеділок про 393 випадки зараження коронавірусом, що є найнижчим показником більш, ніж за місяць. До того ж кількість пацієнтів з COVID-19 у важкому стані і летальних випадків, пов'язаних із цим захворюванням, залишається близькою до свого піку. Експерти в сфері охорони здоров'я попереджають, що потрібен час, перш ніж ситуація покращиться.

Японія відстає від інших країн у вакцинації проти COVID-19. Медичні працівники тут зможуть зробити щеплення тільки в кінці лютого. Після них - приблизно в квітні - планується почати вакцинацію людей віком 65 років і старше.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА