22:41 31.01.2021

У Грузії після надходження обмеженої партії вакцини Pfizer очікують отримати до 300 тисяч доз вакцини AstraZeneca

1 хв читати
У Грузії після надходження обмеженої партії вакцини Pfizer очікують отримати до 300 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Грузія в лютому отримає понад 29 тисяч доз вакцини Pfizer, після чого очікується надходження до 300 тисяч доз вакцини AstraZeneca, заявляє глава Національного центру з контролю за захворюваннями МОЗ Грузії Аміран Гамкрелідзе.

"На першому етапі, в другій половині лютого, приблизно, після 15 лютого, ми отримаємо перші дози вакцини Pfizer. Це буде 29 тис. 250 доз", - сказав Гамкрелідзе в неділю журналістам, зазначивши, що на першому етапі буде щеплено частину медичного персоналу.

За його словами, після Pfizer в Грузію надійде AstraZeneca, імовірно, в першій половині березня.

Він повідомив, що Грузія розраховує отримати на початковому етапі від 180 до 300 тис. доз вакцини AstraZeneca.

"Якщо в поточному році буде щеплено 60-70% населення, що є, звичайно ж, складним завданням, то в суспільстві буде сформовано досить високий імунітет, і ми переможемо пандемію", - вважає Гамкрелідзе.

Він також зазначив, що Грузія використовуватиме лише ті вакцини, які мають рекомендацію з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У Грузії, за даними республіканського МОЗ, з початку пандемії було виявлено понад 258 тисяч випадків зараження COVID-19, всього померло 3 тис. 178 осіб. Кількість одужалих становить 249 тис. 28 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА