13:18 31.01.2021

Почалися затримання учасників акцій на підтримку Навального на заході РФ

2 хв читати

Акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального почалися в неділю в низці великих міст Північно-Західного федерального округу (ПЗФО), передають кореспонденти "Інтерфаксу".

У Пскові учасники акції зібралися в Літньому саду, кількох людей вже затримано.

В Архангельську на площі Леніна, де проходить акція, також почалися затримання. Поліція і ДПС виставили оточення перед будівлею адміністрації міста.

У Мурманську протестувальники зібралися на площі П'яти Кутів. Співробітники поліції через гучномовець нагадують – акція несанкціонована, здійснюється фотофіксація учасників.

Тих, хто приходить на акцію, також фіксують на камеру у Вологді. Захід проходить у гайд-парку, обнесеному огорожею, на входах встановлено рамки металошукачів. Протестувальники виступають, стоячи на кучугурі снігу, поліція закликає припинити захід.

У Петрозаводську учасники акції зібралися біля Петрозаводського державного університету. Поліція в гучномовець попереджає присутніх про те, що акція несанкціонована і просить розійтися.

Кілька учасників акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального були затримані в неділю в центрі Ростова-на-Дону, передає кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій.

Учасники акції зібралися біля Донської Державної публічної бібліотеки і рушили в бік парку Горького, але дорогу їм перегородили співробітники правоохоронних органів, перешкоджаючи незаконній ході. За оцінкою кореспондента, учасників неузгодженої акції зібралося суттєво менше, ніж тиждень тому.

У Волгограді учасники неузгодженої акції зібралися на площі Леніна. За планами організаторів незаконної ходи, колона мітингувальників мала пройти до адміністрації Волгоградської області. Однак співробітники поліції взяли активістів в кільце і відтіснили людей з площі.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфаксу", акція у Волгограді тривала близько 20 хвилин, кількох її учасників було затримано. Співробітники правоохоронних органів перекривали проспект Леніна, по центру міста курсував тільки громадський транспорт.

У Краснодарі також проходить неузгоджена акція на підтримку Навального. Деякі учасники прийшли з портретами своїх родичів у табличках з акції "Безсмертний полк" і з прапорами Перемоги.

Крім того, співробітники правоохоронних органів роздають учасникам акції захисні маски, нагадуючи про режим підвищеної готовності, що діє в регіоні.

Напередодні поліція нагадала, що у зв'язку з поширенням у засобах масової інформації, Інтернеті та в соціальних мережах закликів до участі у несанкціонованих акціях за участь у таких заходах передбачена відповідальність відповідно до Закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА