17:24 28.01.2021

Підтвердження в ПАРЄ повноважень делегації РФ свідчить про необхідність розширювати коло партнерів України, вважають у "Слузі народу"

2 хв читати
Підтвердження в ПАРЄ повноважень делегації РФ свідчить про необхідність розширювати коло партнерів України, вважають у "Слузі народу"

Підтвердження Парламентською асамблеєю Ради Європи повноважень делегації Російської Федерації в повному обсязі свідчить про необхідність розширювати коло країн-партнерів України, зазначила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" член української делегації, заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Україна має продовжувати роботу в ПАРЄ, і головним завданням для нас у зв'язку з цим рішенням стає необхідність розширити коло країн-партнерів. Приміром, ми вже розпочали створення "Кримської платформи" на майданчику ПАРЄ. Жодна з резолюцій ПАРЄ не визнала Крим російським: усі офіційні документи Ради Європи визнають незаконну анексію півострова Росією, з порушенням усіх міжнародних прав. Тому необхідно надалі просувати правду про цю ситуацію, говорити про загальні порушення прав людей у РФ", - сказала депутат.

Водночас вона назвала цілком очікуваним рішення ПАРЄ про підтвердження повноважень російської делегації, оскільки і рік тому, і нині більшість Парламентської асамблеї налаштована на можливість збереження діалогу з Росією.

"Одна з головних мотивацій - у тому, що якщо Росії не буде в Раді Європи, тоді громадяни РФ не матимуть доступу до Європейського суду з прав людини, який є частиною інституцій Ради Європи. По-друге, треба розуміти, що Росія працює шляхом газо-рублевої дипломатії: має політичний вплив на певні країни, а також важливими залишаються внески РФ у ПАРЄ, які становлять 7% загального бюджету", - уточнила Кравчук.

Також вона пояснила, що українська делегація вирішила цього року знову оскаржити повноваження російської сторони в ПАРЄ, щоб "провести додаткові дебати, які для Росії є досить принизливою процедурою".

"Так, результат голосування ми зрозуміли набагато раніше, але все-таки жорсткі аргументи під час дебатів звучали про те, що в Росії затримують людей на мітингах на підтримку Навального, що на території Криму порушуються права, що в російських в'язницях утримують політичних в'язнів, про те, що на території окупованого Донбасу є в'язниця-ізоляція. Європейці повинні знати про це, а росіяни мають чути ці аргументи в обличчя. Тому наша делегація за те, щоб продовжувати працювати в ПАРЄ, інакше не буде балансу, й нікому буде доносити правдиву інформацію", - додала Кравчук.

Як повідомлялося, ПАРЄ більшістю голосів у четвер підтвердила повноваження російської делегації. Член української делегації Олексій Гончаренко заявив, що не має наміру здаватися. "Ми разом з нашими міжнародними друзями оскаржуватимемо повноваження російської делегації щоразу, коли це буде можливо", – зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА