16:12 28.01.2021

Болгарія запроваджує обов'язкове тестування на COVID-19 для всіх, хто в'їжджає

1 хв читати
Болгарія запроваджує обов'язкове тестування на COVID-19 для всіх, хто в'їжджає

Болгарія з 29 січня запроваджує обов'язкові довідки про тестування на COVID-19 для всіх, хто в'їжджає до країни повітряним, морським і наземним шляхом у зв'язку з поширенням нового типу коронавірусу, повідомляють місцеві ЗМІ.

Як заявили у міністерстві охорони здоров'я країни, ПЛР-тест має бути зроблений не раніше, ніж за 72 години до в'їзду. Для громадян Болгарії, у яких тест виявиться позитивним, вводиться обов'язковий 10-денний карантин.

В останні тижні кількість нових випадків коронавірусу у Болгарії почала знижуватися. З 1 лютого в країні відкриються торговельні та фітнес-центри, а з 4 лютого відновиться робота шкіл. З 1 березня МОЗ дозволило відкритися ресторанам і кафе з завантаженням, що не перевищує 50% максимального, але нічні клуби та бари залишаться закритими і після цієї дати.

Тим часом, за даними національного інституту статистики, кількість іноземних туристів у Болгарії в грудні впала на 63% порівняно з тим самим місяцем минулого року, до 246 тис. осіб. Більшість із них становлять громадяни Туреччини, Румунії та Сербії. Кількість громадян Євросоюзу скоротилася до 36%. Лише 10% іноземців прибувають з метою відпочинку, 17% - у відрядження. Понад 70% приїжджали для відвідування друзів або родичів, а також проїхали країну транзитом.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА