11:20 28.01.2021

Голова НАЗК сподівається, що Верховна Рада у лютому ухвалить антикорупційну стратегію

1 хв читати
Голова НАЗК сподівається, що Верховна Рада у лютому ухвалить антикорупційну стратегію

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков сподівається на ухвалення Верховною Радою антикорупційної стратегії вже у лютому поточного року, що сприятиме поліпшенню показників України в рейтингу сприйняття корупції.

"Якщо антикорупційна стратегія буде схвалена Верховною Радою і надалі виконана урядом та Верховною Радою, це забезпечить навіть не три бали (індексу сприйняття корупції - ІФ), а трохи більше", - сказав голова НАЗК Олександр Новіков у четвер під час презентації дослідження індексу сприйняття корупції.

Він також висловив сподівання, що парламент у лютому розгляне антикорупційну стратегію та схвалить її у другому читанні. "Чому ми такі оптимістичні? Тому що робоча група, яка складалася з різних політичних сил, підтримала всі розділи, крім розділу про судову реформу", - сказав голова НАЗК, зазначивши також, що антикорупційна стратегія відповідає програмним документам всіх парламентських партій.

Говорячи про роботу Нацагентства, Новіков зазначив, що основним викликом для НАЗК минулого року було рішення Конституційного Суду, "яке фактично перекреслило роботу фінансового контролю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА