06:58 27.01.2021

США вивчать питання про введені стосовно Міжнародного кримінального суду санкції

1 хв читати
США вивчать питання про введені стосовно Міжнародного кримінального суду санкції

Адміністрація президента Джо Байдена має намір ретельно вивчити питання санкцій, введених попереднім урядом щодо посадових осіб Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомив держдепартамент США.

"Незалежно від того, наскільки ми не згодні з діями МКС щодо Афганістану і ізраїльсько-палестинської ситуації, санкції будуть ретельно вивчені перед тим, як визначимо наступні кроки", - сказав представник держдепу.

У вересні 2020 року США ввели санкції проти прокурора МУС Фату Бенсуди і глави відділу юрисдикції, взаємодоповнюваності і співробітництва Факісо Мочочоко. Майк Помпео, який займав тоді пост держсекретаря США, мотивував це рішення "триваючими переслідуваннями американців".

У червні 2020 року тодішній президент Дональд Трамп підписав указ, який передбачає можливість введення економічних санкцій стосовно працівників суду, який прийняв рішення про розслідування можливих злочинів, скоєних в Афганістані, зокрема, американськими військовослужбовцями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ДНІПРІ ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПРО ПОВІТРЯНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранені четверо співробітників амбулаторії - поліція

У Миколаєві - троє постраждалих від ударів РФ

Зеленський з огляду на ситуацію на Харківщині доручив перенести всі міжнародні заходи за його участю та опрацювати нові дати проведення

На харківському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування - Генштаб ЗСУ

Держприкордонслужба України рекомендує для перетину кордону з Польщею використовувати ПП "Смільниця", "Грушів" та "Угринів"

У Миколаєві два прильоти - обладміністрація

В Україні в четвер буде прохолодно, у п'ятницю розпочнеться потепління, місцями короткочасні дощі

ТЧХУ продовжує евакуацію жителів населених пунктів, розташованих на лінії вогню противника в Харківській області

У Миколаєві пролунав вибух - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА