20:51 26.01.2021

Кулеба привітав Блінкена з призначенням главою Держдепу США

2 хв читати
Кулеба привітав Блінкена з призначенням главою Держдепу США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав Тоні Блінкена з призначенням державним секретарем США і висловив сподівання на поглиблення українсько-американського стратегічного партнерства.

"Вітаю Тоні Блінкена зі вступом на посаду державного секретаря США. Сподіваємося на подальше посилення українсько-американського стратегічного партнерства на благо наших народів. Нехай наш альянс внесе великий акорд у трансатлантичну єдність і стійкість", - написав Кулеба у своєму акаунті у Twitter у вівторок увечері.

Як повідомлялося, 26 січня Сенат США затвердив запропоновану новим американським президентом Джо Байденом кандидатуру Тоні Блінкена на посаду глави Держдепу.

У період президентської кампанії 2020 року Блінкен був неофіційним прес-секретарем кандидата в президенти Байдена, висвітлюючи для преси його погляди на вирішення зовнішньополітичних проблем.

Знайомство Блінкена з Байденом належить до періоду 2002-2008 років, коли він розпочав керівництво апаратом демократичної фракції сенатського комітету з міжнародних відносин, одним із голів якого був сенатор Байден.

У першій адміністрації екс-президента Барака Обами (2009-2013 роки) Блінкен обіймав посаду радника з питань національної безпеки Байдена, який тоді був уже віце-президентом.

У 2013-2015 роки Блінкен обіймав посади заступника радника з питань національної безпеки президента США, у 2015-2017 роках - заступника державного секретаря США.

Кар'єру на держслужбі Блінкен, випускник Гарвардського та Колумбійського університетів за фахом "юриспруденція", розпочав іще в період президентства Білла Клінтона (1994-2001 роки), якому він готував розмови із зовнішньополітичних питань. Також Блінкен перебував в апараті Ради національної безпеки США, був спеціальним помічником президента, курирував проблеми відносин із Європою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА