17:09 21.01.2021

Генпрокурор: попередня причина пожежі в будинку для літніх людей - необережне поводження з електронагрівальними приладами

1 хв читати
Генпрокурор: попередня причина пожежі в будинку для літніх людей - необережне поводження з електронагрівальними приладами

Попередньою причиною загоряння в будинку для літніх людей у Харкові в понеділок, що забрала 15 життів, є необережне поводження з електронагрівальними приладами, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"На місці події зараз керівник Харківської обласної прокуратури… Харківською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей ч.2 ст. 270 КК України", - написала Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, трагедія сталася в приватному пансіонаті для людей похилого віку "Золотий час" у Холодногірському районі Харкова. У вогні загинули, за її даними, 15 осіб, 11 людей постраждали.

"Мої щирі співчуття рідним та близьким загиблих і всім харків'янам", - написала Венедіктова.

Як повідомлялося, о 15:03 в Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок для літніх, виникла пожежа на другому поверсі. У будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовані. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу було локалізовано. Наразі рятувальники і поліцейські обстежують приміщення, розташовані на другому поверсі будівлі.

Подію класифіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня, повідомили в ДСНС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА