21:31 20.01.2021

Кабмін провів нараду з напрацювання механізмів для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій

2 хв читати
Кабмін провів нараду з напрацювання механізмів для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій

За завданням президента України Володимира Зеленського уряд провів нараду з представниками органів місцевого самоврядування, на якій були розглянуті пропозиції від НАК "Нафтогаз України" і напрацьовані механізми для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент наполягає на обов'язковій соціальній справедливості, зокрема в питаннях тарифів для населення.

Зазначається, що з ініціативи Зеленського Кабмін уже напрацював інструменти для тимчасового зниження ціни на газ для населення до 6,99 грн за 1 куб. м, що, перш за все стосувалося індивідуальних домогосподарств.

"Водночас, певна частина населення отримує послуги з опалення через теплокомуненерго. Ціноутворення на опалення в регіональних теплокомуненерго значно складніше, а тому ціни для населення, яке отримує опалення через ці структури, бувають істотно вищими. Тому за завданням президента сьогодні уряд провів нараду з представниками органів місцевого самоврядування, на якій були розглянуті пропозиції від НАК "Нафтогаз України" і напрацьовані відповідні механізми для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, як наголосили в Офісі президента, Кабмін допоможе зняти додаткове навантаження з органів місцевого самоврядування, а пропозиції НАК "Нафтогаз України" дозволять збалансувати ціни на газ на програми централізованого опалення в містах та селах.

"Президент України дав завдання тісно співпрацювати з регіональними лідерами для зниження ціни на газ для всього населення. Ми будемо робити все можливе для встановлення соціальної справедливості в ціноутворенні на опалення. Більше того, не сумніваюся, що ми знайдемо взаєморозуміння з керівниками територіальних громад", - зазначив радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

Україна та Люксембург розпочали переговори про укладення безпекової угоди

Шмигаль обговорив із Блінкеном черговий пакет військової допомоги та конфіскацію російських активів

Рада ЄС готується ухвалити наступного тижня офіційне рішення щодо використання доходів від активів РФ

У Харкові ворожий удар спровокував пожежу в гаражах - Терехов

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на частину одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - КАС ВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА