14:53 20.01.2021

Суд залишив Микитася під арештом

2 хв читати

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт екс-голови "Укрбуду" Максима Микитася за підозрою в організації викрадення столичного адвоката.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, відмовивши у такий спосіб у задоволенні апеляційної скарги захисту Микитася на рішення Шевченківського районного суду Києва про обрання Микитасю запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Рішення Шевченківського районного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном до 27 лютого 2021 року залишити без змін, апеляційні скарги захисту... залишити без задоволення ", - йдеться в рішенні суду.

Під час засідання Микитась заявив про свою непричетність до інкримінованого йому злочину, зазначив, що рішення суду першої інстанції було ухвалене з порушеннями. "Потрібно було закрити мене... це повністю фальсифікована, сфабрикована справа", - сказав він.

У свою чергу представники сторони обвинувачення вказали на достатність доказів причетності Микитася до організації викрадення столичного адвоката та відзначили наявність ризиків для розслідування справи у разі пом'якшення запобіжного заходу.

Трансляція судового засідання відбувалася на Youtube-каналі "Судова влада".

Як повідомлялося, в Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Зловмисники виманили потерпілого під приводом зустрічі, після викрадення вимагали у нього повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, забудовником, на користь якого було написано розписку, є екс-нардеп Микитась.

Микитась на той час перебував під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81,6 млн грн. Шевченківський районний суд Києва 4 січня 2021 року обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою на два місяці за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА