18:21 19.01.2021

Госпсуд знову призупинив розгляд справи про повернення акцій ПриватБанку Коломойському

2 хв читати
Госпсуд знову призупинив розгляд справи про повернення акцій ПриватБанку Коломойському

Господарський суд міста Києва 18 січня призупинив розгляд позову екс-власників Приватбанку (Київ) Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій банку до розгляду касаційної скарги ПриватБанку до Верховного Суду на рішення Північного апеляційного господарського суду стосовно відновлення провадження, повідомила прес-служба банку агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, суддя госпсуду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня 2020 року призупинила розгляд позову екс-власників ПриватБанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій до рішення у справі, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі Віталія Корсака, Ольги Попікової та Олексія Євсікова скасувала рішення судді Господарського суду міста Києва Людмили Шкурдової про призупинення розгляду позову екс-власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Triantal Investments щодо повернення їм акцій.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% та 16,5748% акцій ПриватБанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Суд 9 квітня задовольнив клопотання позивачів про розширення переліку своїх вимог пунктом щодо повернення їм акцій ПриватБанку й водночас відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, ПриватБанк, а також зберігачів Укрексімбанк і "Солід Дніпро".

Потім засідання суду за позовом неодноразово переносили, а клопотання відповідачів про відвід судді Людмили Шкурдової відхиляли.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА