19:07 14.01.2021

Естонія має намір до травня розпочати загальну вакцинацію населення від COVID-19

1 хв читати
Естонія має намір до травня розпочати загальну вакцинацію населення від COVID-19

Уряд Естонії на засіданні в четвер поставив за мету домогтися початку вакцинації всього населення від коронавірусу з травня.

"Ми рухаємося до того, щоб у першому кварталі вакцинувати щонайменше 100 тис. осіб. Ця кількість може бути більше, і не пізніше кінця квітня всі групи ризику - медпрацівники, клієнти будинків піклування, люди старше 70 років, а також з певними хронічними захворюваннями - отримають можливість вакцинуватися", - повідомив на прес-конференції уряду міністр соціальних справ Танел Кийк (Tanel Kiik).

Він зазначив, що мета полягає в тому, щоб з травня "можливість безкоштовно вакцинуватися була доступна всім жителям Естонії".

Міністр сказав, що зараз щеплення зробили майже 15 тис. осіб. Наступного тижня в Естонію прибуде ще понад 13 тис. доз вакцини.

За його словами, 14 січня уряд ухвалив додаткове рішення крім обумовлених обсягів вакцини Pfizer / BioNTech у приблизно 700 тис. доз, придбати ще 250 тис. доз замість запланованих раніше 150 тис.

В Естонію надійшла і перша партія вакцини Moderna, всього замовлено 230 тис. доз. Очікуються поставки вакцин AstraZeneca і Curevac.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА