20:49 11.01.2021

Кортеж президента Молдови прямує до Києва

2 хв читати
Кортеж президента Молдови прямує до Києва

Президент Молдови Мая Санду вирушила з першим офіційним візитом до України автомобілем. У прес-службі президента "Інтерфаксу" повідомили, що кортеж глави держави вирушив до Києва у другій половині дня в понеділок. Офіційна частина візиту відбудеться у вівторок.

Вперше на сайті адміністрації президента розміщено повний склад офіційної делегації. До неї увійшли, крім Санду, ще дев'ятеро осіб - держсекретар МЗС Дмитро Соколан, генеральний секретар апарату президента Андрій Спину, радники президента Христина Герасимова (із зовнішньої політики) і Сергій Тофілат (з питань енергетики), посол Молдови в Україні Руслан Болбочан, а також начальник відділу протоколу, офіційні фотограф та оператор, а також один співробітник Служби державної охорони.

Це перший візит президента Молдови до України за останні шість років. Візит відбудеться в Києві на запрошення президента України Володимира Зеленського, який серед перших привітав Санду з перемогою на виборах 15 листопада 2020 року. Він запевнив у налаштованості на продовження тісної і взаємовигідної співпраці України та Молдови, закладеної, зокрема, під час візиту Санду до Києва як прем'єр-міністра у липні 2019 року.

Зеленський зазначив, що Україна зацікавлена в реалізації нових амбітних проектів, насамперед інфраструктурних і спрямованих на сприяння європейській інтеграції двох держав. Він подякував за послідовну підтримку Санду суверенітету й територіальної цілісності України.

Під час візиту також відбудуться зустрічі молдавського президента з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

"Новий рік розпочнемо з перезавантаження двосторонніх відносин з Молдовою - 12 січня відбудеться офіційний візит до України новообраного президента Маї Санду, який стане для неї першим із моменту обрання", - сказав заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

Генштаб ЗС України: Російські війська протягом доби завдали чотирьох ракетних і 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із РСЗВ

Кількість постраждалих в Одесі зросла до 17 людей

Росіяни вдарили двома КАБами по селу на Сумщині, зруйнували школу

Генштаб ЗС України: Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 27 атак ворога

Генштаб ЗС України: Українська авіація завдала ударів по п’яти локаціях противника, ракетники уразили одну

Унаслідок обстрілу Харкова постраждав чоловік - уточнена інформація

Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

В Одесі через ракетну атаку загинули двоє людей, серед постраждалих - дитина

Стефанчук і Столтенберг обговорили безпекові питання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА