11:34 08.01.2021

Локдаун збігається з інкубаційним періодом COVID-19 у захворілих на новорічні свята - Степанов

2 хв читати
Локдаун збігається з інкубаційним періодом COVID-19 у захворілих на новорічні свята - Степанов

Дія в Україні локдауну з 8 по 24 січня збігається з інкубаційним періодом COVID-19 у тих людей, які інфікувалися під час новорічних свят, зазначає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
"Період упровадження посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року збігається із завершенням інкубаційного періоду захворювання COVID-19 у людей, які інфікувалися під час новорічних свят. Думаю, що всім зрозуміло, коли відбувається велике скупчення людей, те, що було під час новорічних свят… Зрозуміло, що кількість інфікованих за таких умов зростає", - сказав Степанов на прес-брифінгу в Києві.
Він наголосив, що зазначений інкубаційний період у 14 днів припадатиме на час дії посилених карантинних заходів.
Міністр також додав, що під час відзначення новорічних свят відбувалося активне переміщення громадян територією України та за її межами, що підвищило ризик поширення захворювання і надалі створить додаткове навантаження на медичну систему.
Також Степанов зазначив, що наразі в Україні одна третина всіх пацієнтів із COVID-19 - це пацієнти у важкому стані.
Раніше Степанов повідомив, що епідеміологи вважають за необхідне впровадження жорсткого карантину з 8 по 24 січня через прогнозоване збільшення навантаження на медичну систему.
"Після новорічних свят у нас буде зростання захворюваності, що збільшить навантаження на медичну систему. Також починаючи з третього тижня січня збільшується захворюваність на грип, ми очікуємо в середині лютого пікової захворюваності. Епідеміологи вважають за необхідне проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, щоб збити хвилю захворюваності та пройти до весни без упровадження жорсткого карантину", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА