16:40 06.01.2021

Конкурсна комісія з відбору керівника САП закінчить роботу до літа - Малюська

2 хв читати
Конкурсна комісія з відбору керівника САП закінчить роботу до літа - Малюська

Відбір кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) закінчиться навесні 2021 року, і вже до літа конкурсна комісія має представити результати своєї роботи, заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

"САП є одним із елементів антикорупційного трикутника НАБУ-САП-ВАКС, який має розслідувати і карати за корупцію топ-чиновників. Конкурсна комісія з відбору керівника (САП - ІФ) розпочала роботу і, за ідеєю, має показати результат ще до літа", - написав Малюська на своїй сторінці у Facebook.

Він також розповів про те, що у 2021 році планується "заповнити прогалини" у законодавстві щодо призначення керівника Національного антикорупційного бюро.

"Указ про призначення чинного директора НАБУ та низка положень відповідного закону визнані неконституційними КС у зв'язку з тим, що Конституція не містить повноважень президента про призначення директора НАБУ. Прогалину у регулюванні доведеться заповнити цього року", - зазначив міністр.

Глава Мін'юсту додав, що наразі є два шляхи у вирішенні цієї проблеми: або ухвалити відповідні зміни до Конституції і надати президенту необхідні для призначення керівника НАБУ повноваження, або ж врегулювати статус Бюро як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, на кшталт НАЗК.

"У будь-якому разі затвердження нової процедури обрання директора НАБУ означатиме, що за цією процедурою потрібно буде проводити конкурс на нового директора НАБУ. Зважаючи на складність і політизованість наведених вище питань, навряд чи відбір відбуватиметься раніше осені-зими", - резюмував Малюська.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА